baTan baTTı zaTen ... bu seFeR kızDım gaye hemDe çok ... ! haBeRin oLSun ... gerÇekTen senaryoDa yazdıqı qiBi saFmıŞım ... qözLeRim daHa yeni aÇıLdı .. biRaz qeÇ oLdu kuSura bakmayın ... neySe konu kaynamaSın kusuRa bakma berke ...
Berke ve Gaye birbirlerine bakmışlardır, 'ne yapacağız?' der gibisinden.Bu şey Gaye'nin eline koz olacak birşeydi aslında; bu fikir Gaye'nin ne kadar hoşuna gitse de 'tamam' diyemezdi ya... Birey : Hadii Gaye, bunun senin de hoşuna gideceğini biliyorum; Berke ? Bunu bir zevk için yapmaz mısın ? Yaşaman için sevişeceksin, elalem bunun için pavyona tonlarca para sayıyor... Berke : Kess sesini, hayır; yapmıyorum ! Ben ölmeye razıyım.. Birey : Sen bilirsin, bu kadar gerizekalı biri olduğunu bilmiyordum; şimdi duvardaki... Gaye : Hayır hayır, kararına 'evet' diyoruz; Berke, sen ölürsen ben burda dayanamam ki Berke : Gerizekalılık ? Bir sevgilini aldatmamak, onu yok saymak gerizekalılık ? Onun tenine dokunamazken onu aldatmak gerizekalılık diyorsun ? Evet, o zaman ben 'tam' bir gerizekalıyım Birey : I want play a game.Hahahaha. Gaye : Tamam, ben hazırım Berke; soyunmaya hazırım Senin için Berke, herşey senin için Berke : Hayır, derken Gaye Berke'nin üstünü açmaya başlar yavaş yavaş; gömleğinin düğmelerini açmaya başlar...
Büşra : Offf yaa, Cemal'e birşey olursaa Emine : Hayır tatlım, olmuyacak merak etme.. Büşra : Off yaa, o *** korumaz da onu Kesin birşey olcak, içimde çok kötü bir his warr, offf... Cemre : Yapma böyle canım ya, burda beklemek daha sıkıcı bence Biz de bir an gidip kurtulsak diye duâ ediyorum teminden beri, Berke'ler şanslı Gülcan : Ya onu bunu bırakın da şu televizyonu hiç mi Allah'ın kulu açmadı örümcek ağı tutmuş Acaba ne var ATV flan çekiyor mudur burdan ? Veyatta Star TV çekse de olur Kayıp Prenses var.. Emine : Öffff Gülcan, bebek gibisin bu yaşına gelmişsin... Gülcan : Sensin o. Cemre : Emine, kaç yaşına gelmişin küçücük kızla tartışmaya mı giriyorsun ? Gülcan : Ben televizyonu açıyorum, der ve televizyonu açar... Televizyonda Birey'in zoruyla Berke ve Gaye'nin çıplak hâlleri vardır... Gaye artık kendini kaptırmış, Berke'yi gıdığından, dudağından her yerinden öpüyordur...Daha da alta inerken Büşra dayanamaz... Büşra : Kapayın, kapayın şu televizyonu :'( Kapayın :'( Leyla : Yooo, kalsın ! Ne güzel izliyoruz işte Büşra : Senin warrr yaa :'( , der ve televizyonu kapatır...
Berke : Yeterr mii ?? Birey : Tamam, şimdi eski yerinize dönebilirsiniz Gaye : Hani gitcektik ? Birey : Yooo, gitceniz diye birşey demedim ben, sadece kurtulcaksınız diye ! Bir daha sizi test etmiyeceğim; orda sap gibi duracaksınız, gidin bu gece dinlenin veyatta devamını getirin her neyse.. Gaye : Kapıyı aç lütfen, arkadaşlarımın yanına gitmek istiyorum :'( Birey kapıyı açar, Berke ve Gaye içeriye girer...
Cemre : N'oldu canım Berke sinirden artık dayanamaz, içerde ağlamaya başlar bir köşeye çekinip, yanına Gaye gelir... Gaye : Merak etme, aramızda kalcak Berke bu olay Berke : Ya sanki hepsinin haberi var gibi bakıyor nefret dolu bakışlarla ne bileyim Büşra'nın bakışlarına bak Gaye : Merak etme, aramızda kalcak emin ol. Bu olay senin kadar benim için de utandırıcı bir biçimdeydi... Berke : Neden bırakmadın, neden ? Ölseydik ya, bari o anı yaşamazdık Büşra Berke'nin yanına gelir... Büşra : N'aptınız ? , der sanki hiçbir şeyi bilmiyormuş gibi. Gaye : Hiiç canım ne bileyim öyle böyle geldik işte Büşra : Bir de yalan atıyorsun yuhh yaa Herkes gördü, cümlealem ! O yaptığınız şeyi herkes gördü :'( Yazıklar olsun sana Cemal :'( Berke : N'apiim benn yaa ?? Zaten herşey bir anda gelişti ne biliiim... Büşra : Bilme zaten, senin yüzünden burdayız ya; senin yüzünden... Hopörlörden cızırtılar gelir ve ikinci piyon seçer... Birey : Kes sesini Büşra, Ülger mi demeliydim yoksa ? Size bir iyi bir kötü haberim var Bazılarınızı öldürmüyeceğim bir kere ölmek sizin neyinize, bin kere öleceksiniz.Şimdi sıra sende, kapı açılıyor on saniyeye geldin geldin, gelmedin ölürsün... Kapı açılır... '10. 09. 08. 07...' Cemre : Hadiii !! ?? Büşra : Hayır ! Ölmek istiyorum, gitmeyeceğim... '03.02.01 ve saniye donar.' Büşra : N'oldu, kapı kapanmıyor mu ? Öldür beni, razıyım buna Birey, Büşra'nın kardeşi Rabia'yı televizyondan gösterir ve maskesi ile beraber televizyon karşısına çıkar... Birey : Kapı kapanıyorrr... Büşra : Hayııırr, diyerek kapıdan atlar ve kapıdan çıkar; pantalonu sıkışmıştır, kendisini zorlar ve pantalon paçası yırtılır.. Büşra dışarda tek başınadır, Berke ve Gaye gibi yanında destek alacak biri yoktu; korku içindeydi bu zifiri karanlıkta.
Lamba tepeden yere düşer ve patlar, patlarken çıkardığı hafif ani aydınlanma Büşra'ya bir mektubu gösterir; Büşra mektubu alırken yanındaki el lambasını da alır...Mektubu alır ve el lambasını açarak okumaya başlar; garip bir yazı vardı.Lambanın pilinin gücü azdı... Büşra : Kahretsin yaaa..Off şimdi söncek lambaa , der ve okumaya başlar; mektupta herşey az-buz anlatılıyordu zaten... 'Kardeşin için beş adım sağa, üç adım sola gittiğinde elini göğüs mesafesine getirdiğinde bir kapı kolu gelecek, o kapıyı getirdiğinde sağ duvarda karın..." derken lambanın pili biter... Büşra : Offf, karın ne ya Offff ol hadii, der ve lambaya vurmaya başlar... Büşra baktı ki olmuyor, mektupta denilenleri yapmaya başladı... Büşra : Üff kaç adımdı, beşti dimi beşş ? Evet, beş; bir, iki, üç, dört, beş, diyerek beş adım atar.Sonra soluna döner ve; bir, iki, üç, diyerek üç adım atar; elini göğüs mesafesine getirir ve kapı kolu ile kapıyı açar; kapıyı açtığında kapıkolu herşeyi başlatır; sağ tarafta karın mesafesinde olan ışığı yakar...
Büşra lambayı açtığında gördüğü tablo ile şok olur....
Sessizliğin Cazibesi | 5. Bölüm (Herşeyin sonu) Eklendi.