Berke : Vayy vayy vayy bizim kızlara bak sen Siz ne cici biciymişsiniz böyle.. Leyla : Sapık mısın oğlum sen ya ? Berke : Höst LAN. Berke ve Leyla atışırken Berke'nin yanındaki telefon çalar, arayan Nuray Kobal'dır... Nuray : A, a, alo... Berke : Alo, Nuray Teyze... Nuray : Oğlum, biz karşıdaki cafedeyiz oraya gelseniz ?? Berke : Tamam Nuray Teyze , der ve telefonu kapatır.. Herkes : N'oldu ? Berke : Sinem ablalar, buraya gelmiyormuş Herkes : Aaaaa !! Berke : Karşı cafede bizi bekliyorlar... Büşra : Pislik yaa Berke : Hadi, vakit öldürmeden gidelim; der ve cafeden çıkmıştır nerdeyse herkes, Leyla geriden geliyorken cafeye yeni giren kişi, Leyla'yı tutar ve içeriye götürür.. Leyla : İmdaaat, imdaaatt ! Gaye : Leyla, Leyla'nın sesi bu. Berke : Aman, yine rol yapıyordur... Büşra : Yaa baksana, bir adam tutmuş onu... Berke : Ciddi misin ? , der ve arkasını döner; arkasını döndüğünde aynı tabloyla karşılaşır ve bizimkiler cafenin içine girer... O adam Leyla'yı bırakır ve tabancasını çıkarır, havaya 3 kurşun atar...Herkes korku içindedir... Bu eylemleri yapan kişinin adını vermiyorum, bunu senaryonun ilerleyen bölümlerinde siz zaten öğreneceksiniz.Daha doğrusu siz çözeceksiniz. Birey : Şu grup dışında herkes dışarıya çıksın, kafeyi terketsin, yoksaa...Yoksa siz de ölürsünüzz...
Herkes çığlıklar içinde kaçmaya çalışırken Berke'lerin gruptan Hanife de içlerinden sızmaya çalışmaktadır... Birey : Hanife Zengin, eğer ordan bir adım daha atarsan; der ve Berke'yi tutar ve silahı kafasına dayar... Birey : Eğer ordan bir adım daha atarsan, arkadaşını öldürürüm. Berke : Bırak beni Birey : Sızlanmayı kes lan. Hanife : Tamam, tamam burdayım :'( Berke'lerin dışında herkes kafeyi boşaltmıştılardı...Sadece tek bir kişi vardı, masanın altında saklanmış erkek garson.Kalksa kalkamıyacaktı çünkü; vakti değildi, korkuyordu o da.Telefonu eline almış polis'i arar ve ihbarı verirken çıkan fısıltılar Birey'in dikkatini çeker..Birey sus işareti yaparak yavaşca masanın altına gider ve susturucu ile garson'un kafasından vurur; sadece tek bir ses vardır, cuv ! Hayat bu kadar kolaydı onun için, herkes çok korkmuştu; tavirlerine uyacaktılar eğer ki uymazsalar sonlarını önlerindeki garsondan görmektedirler... Birey : Daha başlangıçtasınız ve sonunuzu gördünüz, tavirlerime uymazsanız hepinizin sonu gördüğünüz gibi olacak, bunu unutmayın ! İki seçenek var elinizde, ya dediğimi yapıp hayatta solucaksınız ya da; ya da öleceksiniz.. Berke : Ne istiyorsun bizden ?? Söylesene.. Birey : İlk oyun, en basit oyunumuz !! Sizlere vereceğim çürük vişne suyunu içeceksiniz... Leyla : Çürük mü Birey : Senin sesin çok çıkıyor bak, evet; çürük ! Büşra : En kolay oyun Pekiyi, yapacağız başka çağre yok , derken Birey çürük vişne sularını çoktan hazırlamış ve masanın altından çıkarır.Herşey hazırdı bu oyun için, hepsi itirazsız bir yudumda içmek istiyordu; tadını almadan.Hepsi aynı anda içer ve gözler yavaşca kapanmaya, kararmaya başlar... YARIM SAAT SONRA ~
Herkes gözünü kuytu bir yerde açmıştırlar, burası çok garip bir yerdi ! Kuytu karanlık içinde, sorgu odasında olan lambalar gibi tepenin tam ortasında çok ışık vermeyen bir lamba; sağ üst köşede duvarın betonlarıyla saklanmış bir kamera ve yerin dibindeki hopörlörler ! Büyük bir oyun hazırlanmıştı herkese, çok büyük bir oyun ! Sonu kanla biten, başı gözyaşlarıyla başlayan bir oyun; bu oyunu hangi yürek kaldırabilecekti acaba?İlk gözünü açan, bu lanet yeri gören; Gaye idi.Duvarlarda farklı farklı resimler vardı, dört duvarda bir duvar dörde bölünmüştü kişiler için, heryerde farklı resimler..Bir fotoğrafta Emine ile sevgilisinin öpüşürken fotoğrafı vardı, diğer fotoğrafta Emine tek başınaydı; diğerinde ise mini etekli bir hâli vardı, frikiğe ramak kala ! Diğer alttaki fotoğraflar Berke'ye aitti, eski sevgilisi ile sinemada 'Ayakta Kal' filmini izlerken sevgilisinin elini tutan bir resmi, diğerinde Berke'nin havuzda yüzen bir fotoğrafı, diğer fotoğraf ise bilgisayar başında bir fotoğraf ! Gaye, Berke'nin havuz başındaki fotoğrafını eliyle ellerken diğer fotoğrafa sıra gelir, Büşra'nın fotoğrafı.Büşra'nın fotoğraflarına bakmak istememişti, geçmişti ! Leyla'nın fotoğraflarına sıra gelmişti, Leyla bir fotoğrafında sevgilisiyle delisine öpüşüyordu, diğer fotoğrafında ise denizde, kumsalda bikini ile çekilmişti; son resminde ise bir kağıda Berke yazarken bir fotoğrafı vardı. Gaye resimlere göz atarken diğerleri de yavaş yavaş kendilerine gelmektedir...
Büşra : Burası neresii yaa ??? Hanife : Ufff, gözlerim yanıyorr Baksana kızarmış mıı ? Leyla : Eh işte.. Berke : Herkes burda mı ? Gaye, Gaye nerde ? Büşra : Görmüyor musun ya orda, birşeylere bakıyor.. Gaye : Burdayım Berke Sen Ayakta Kal filminde sevgilinin elini mi tuttun ? Berke : Yooo Gaye : Emine abla, sevgilinle deli dolu yağmurlu bir günde şöminenin önünde mi öpüştün? Emine : Nerden biliyorsun sen bunu ? Hopörlörden cızırtılar gelir ve 'Birey' konuşmaya başlar... Birey : Ne kadar aptalsınız siz, uyku tohumu olan vişne suyunu çürük vişne suyu olarak içtiniz.. Şimdi gerçek oyuna başlıyoruz, Gaye Soral ve Berke Arslan; sizi yan odaya alalım bir zahmet, yalnız başkası gelirse Berke ve namıdeğer Gaye aslında Burçin olan, sizin tanıdığınız Gaye ve namıdeğer Berke, aslında Cemal olan sizin tanıdığınız Berke ölecek ! Hanife : Cemal olduğunu zaten biliyoruz da, Burçin ? Gaye : Sonra anlatırım kızlar, sağ dönersek Ama; yapamıcam ben hayır, gidemicem.Gitmek istiyorum Berke : Korkma, sadece cesaretli ol.Gittiğimiz gibi döneceğiz.. Büşra : Berke yerine ben gitsem ? Birey : Hayır ! Berke ve Gaye, kapı açıldıktan 10 saniye sonra gelmezseniz öleceksiniz.. Gaye : Sen dediğine inanıyor musun pekiyi ? Berke : Neye ? Cesaretli olacağımıza mı ? Gaye : Evet, bir de sağ gidip sağ döneceğimze :'( , derken kapı açılır ve üstündeki gerisayım başlar; 10, 09.. Berke : Evet..Çabuk gel hadiii... Gaye : Elini tutabilir miyim 06, 05, 04... Berke : Çabukk, der ve elinden tutarak kendisini kapıdan atarlar... Kapı kapanıır...
Burası karanlıkken birden loş bir ışıkla aydınlanır... Berke : Burda birşey yokk Gaye : Belki de kurtuluştur, bize acımışlar ve bırakmışlardır bizi Berke : Sanmam, der ve elini Gaye'nin elinden çeker; loş ışık daha da aydınlanır ve bir kaset belirlenir, önünde de bir televizyon... Berke : Buu...Buu gerçekten kurtuluşumuz olabilirr Gaye : Neey ? Ne ooo ?? Berke : Bilmiyorum, bir kaset; baksana burda da bir televizyon war işte, bize kaçmamızı gösterebilir... Gaye : Süpeerrsiiiinn , der ve Berke'yi öper... Berke ise kaseti takar ve kaset'in çalışmasını bekler, kaset dönmeye başlar ve video döner.... Birey maskesini takmış, konuşmaktadır... Birey : Hahaha, merhaba Cemal ve Burçin Berke : Me, me, merhabaa ?? Gaye : Korkuyoruumm beeenn :'( Berke : Dur bi, sus ! Birey : Susun, size kurtulmanız için iki eylem veriyorum... Berke : Nedir ooo ??? Birey : Soyun ve seviş ! Berke ve Gaye şok olmuşlardır...
gülcan
SinemKobalFan♥Moderatör
Kayıt Tarihi : 21/11/08Mesaj Sayısı : 1071Başarı Puanı : 1295Rep Puanı : 1