*Henüz okula başlamadan önce bale eğitimi almaya başlayan Kobal, 1991-1999 yılları arasında, sekiz yıl boyunda bale eğitimine devam etti.Profesyonel Balerindir.
*İstek Vakfı Özel Acıbadem Lisesi’nden 2001 yılında mezun olan Kobal, eğitim hayatı boyunca basketbol, voleybol ve step sporları ile uğraştı.
*Ortaokul yıllarında okulun basket takımıyla beraber İstanbul şampiyonluğu kazanan Kobal, oyunculuk kariyerine başladıktan sonra da spordan kopmadı ve de aikido yapmaya devam etti.
*Sinem Kobal’ın Dormen Tiyatrosu’nda başlayan oyunculuk kariyeri, henüz 13 yaşındayken kadrosuna katıldığı Dadı adlı diziyle profesyonel bir boyut kazandı
*Kobal, eğer oyuncu olmasaydı avukat olacağını söylüyor.
*Dadı’nın ardından bir süre tiyatro çalışmalarına geri dönen Kobal, Uygur Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen oyunlarda yer aldı.
*Liseden mezun olmasının ardından Beykent Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Bölümü’ne katıldı ve de bölümünden başarıyla mezun oldu.
* 2003 yılında Hürrem Sultan, 2004 yılında ise Lise Defteri adlı dizilerde rol alan Kobal, aynı yıl vizyona giren Okul adlı gençlik-gerilim filmi ile ilk sinema denemesine imza attı.
*2006 yılında, ikinci sinema filmi olan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu’nda yer aldı.
*2008 yılında Ayakta Kal, genç oyuncunun beyazperdede yer aldığı 3. yapım oldu.
*Genç oyuncunun 2006-2009 yılları arasında rol aldığı Selena adlı dizi, popüleritesini büyük oranda arttırdı.
*Sinem Kobal’ın annesiyle birlikte rol aldığı deterjan reklamı da büyük övgü aldı.
*Kobal bu yıl Küçük Sırlar adlı diziyle resmen fırtına estiriyor.
*Sinem Kobal, film fanatikliğini şu sözlerle açıklıyor: “Ben tam bir filmkoliğim. Müthiş bir DVD koleksiyonum var. Her tür filmi izlemeyi seviyorum.”
*İşte güzel oyuncunun bakım sırrı:
“Yediğim ve bana iyi gelen her şeyi yüzüme sürebilirim. Mesela şeftaliyi ezip cildime sürerim, salatalık püresi de kullanırım. Ihlamur suyuyla da yüzümü silerim.”
Kaynak:TelevizyonGazetesi