Kayıt Tarihi : 05/11/08Mesaj Sayısı : 3417Başarı Puanı : 1030Rep Puanı : -2
Konu: Üsküdar Belediye Kurum C.tesi Tem. 18, 2009 11:46 am
<table borderColor=#5c67a1 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=500 border=0><tr><td align=left width=290 height=150></TD></TR> <tr><td align=left width="100%" height=10></TD></TR> <tr><td align=left>Gezici Anaokullarının Yıl Sonu Gösterisi Yapıldı...</TD></TR> <tr><td align=left width="100%" height=10></TD></TR> <tr><td align=left> Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Gezici Anaokulları'nda öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı yıl sonu gösterisi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 4 Haziran Perşembe günü yapıldı.
Programa Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Rize Çayeli Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur, Milli Eğitim Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Ömer Demirtaş, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Şenbabaoğlu, Hasan Ekmen, Hakan Büker, Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri Şerif Terzi ve Ali Topçu, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, İstanbul Valisi Muammer Güler'in eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah'ın eşi Hülya Cerrah, televizyon dizilerinden tanıdığımız Sinem Kobal, Selin Demiratar, Çağkan Çulha, Gökhan Keser ile hayırsever vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, özellikle çocuklarımıza büyük önem verdiklerini, gönülden gelen ve sevgiyle yoğrulan tüm çalışmaların başarıya ulaşacağına inandığını, bu anlamda da Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi ile büyük çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Üsküdar Belediyesi olarak çok önemli çalışmalara imza atmakta olduklarını anlatan Başkan Mustafa Kara, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesi Meclis 2.Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile bir araya geldiklerini, toplantı sonucunda Yavuztürk İlköğretim Okulu'nun yıkılarak yerine yenisinin yapılması konusunda karar aldıklarının müjdesini verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı ise okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu, bununla birlikte ülkemizde uygulamanın geç başladığını ifade etti. Son 6 yılda bu açığı kapatmak adına çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ifade eden Remzi İnanlı, Türkiye'de bir ilk olan Mobil Anaokulu projesine Üsküdar'da TOGEM'in büyük destek sağladığını söyledi. Remzi İnanlı ayrıca çok kısa bir süre içinde 32 ilin valileri ve Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya geleceklerini, bu toplantı sonunda zorunlu eğitimin 5 yaşına indirilmesi kararını alacaklarını söyledi.
TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ise yaptığı konuşmada anaokulu öğrencilerinin okula başladıkları dönemden bugüne kadar pek çok şey öğrendiklerini ve hayatlarında yepyeni bir dönem açıldığını ifade etti. TOGEM olarak birkaç yıldan bu yana Üsküdar'da ana sınıfsız okul kalmasın diye yola çıktıklarını söyleyen Saadet Gülbaran, bu hayali adım adım büyüterek gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. 2005 - 2009 yılları arasında Gezici Anaokulları bünyesinde 1200 öğrencinin okul öncesi eğitim aldığını söyleyen Saadet Gülbaran, Üsküdar'dan başlayan bu projenin dalga dalga Anadolu'ya yayılacağına olan inancını da ifade etti.
Konuşmaların ardından Gezici Anaokulları öğrencileri salonu dolduran yaklaşık 800 kişiye gösterilerini yaptılar. Büyük alkış alan gösterilerden sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. </TD></TR> <tr><td align=left width="100%" height=10></TD></TR> <tr><td align=left>Haber Tarihi : 04/06/2009</TD></TR></TABLE>