Atv’nin Gazze’de Çocuklar Ölmesin Yardım Kampanyası önceki gece bir çok ünlü ismin katılımıyla yapıldı. Gazze Özel İbo Şov olarak ekrana İbrahim Tatlıses ve Aslıgül Atasagun’un sunuculuğunu üstlendiği yardım gecesi 7 saat boyunca devam etti.
Bütün Türkiye’nin yardımlarıyla desteklediği gecede Gazze’deki insanlık dramının dinmesi için herkes el ele verdi. Yayında telefonla bağlanan yardımseverlerin canlı yayındaki taahhütleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon 500 bin TL toplandı. TC Başbakanlık Filistin İnsani Yardım Kampanyası’na destek olmak isteyenler ay sonuna kadar Turkcell faturalı hatlardan 7666’ya boş sms atarak katılabilirler. Ya da Vakıfbank’ın 444 0 727 ve Halkbank’ın 444 0 400 numaralı telefonlarından havale ya da bankaların internet şubelerinden kredi kartlarından bağış yapabilecekler.
Yayına telefonla bağlanan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali “Biz Gazzede ilk bombardıman başladığı andan itibaren orada çalışıyoruz. Can siparene bir çalışma var. Ama ne yapılsa değer. Yürekler acısı bir durum var.Öksüz ve yetim kalan çocuklar var. Onları orada çıkarmak için bir köprü kurduk. Herkesin katılımını bekliyoruz. Bu yürekli insanlar bu gecede yine aynı duyarlılığı gösterecektir” dedi.
Selena’yı canlandıran Sinem Kobal’a bir sihirli değnek değdir de para artsın demesi üzerine güzel oyuncu “bu değnek hepimizin elinde… Oradaki çocukların oradaki herkesin bizden gelecek yardımlara ihtiyaçları var. Lütfen daha çok yardım ve telefon bekliyoruz” dedi. Gecede sadece para toplanmadı geceye katılan ünlü isimler birbirinden güzel şarkılarıyla geceye renk kattılar. Atv’nin sevilen dizini Adanalı’nın başkomiseri Oktay Kaynarca’da “Ne ağlarsın benim Zülfü siyahım” şarkısını söyleyen Niran Ünsal’a da eşlik etti. Arkasından şarkı söyleyen Tatlıses’in şarkısında da orkestraya şeflik yaptı. Yayına sonradan katılan Oktay Kaynarca geçtiğimiz günlerde Tatlıses’in bıyıklarını kestiği programı hatırlatarak ben bıyıklarımı kestirmeye geldim diyerek ünlü sanatçıya takıldı
Ünlü Rapçi Ceza ve dJ Fanky-C’nin Filistin’le ve savaş karşıtı şarkısı herkes tarafından büyük alkış aldı. Ceza Adanalı dizisiyle popüler olan şarkısı Fark Var’ı da seslendirdi. Parmaklıklar Ardında ve Elveda Rumeli dizisi tam kadro dizinin çekildiği yerlerden canlı yayına bağlanıp kampanyaya destek oldular. Ünlü oyuncular “Oradaki masum ve hiçbir günahı olmayan çocuklar için buraya geldik. Türk milletinden yine sağduyusunu ve zor durumlarda kenetlenmesini tekrar göndermesini istiyoruz” dediler
BEYAZ VE SERDAR’DAN 10 BİN TL’LİK BAĞIŞ
Beyaz’a Serdar Ortaç ve ünlü isimlere canlı yayındaki çağrıları boş kalmadı. Beyaz ve Serdar Ortaç canlı yayına telefonla bağlanarak 10’ar bin tl bağışladılar. Burhan Çaçan’da telefonla bağlanarak 10 bin tl bağışladı. Canlı yayında hazır bulunacak olan fakat gıda zehirlenmesi geçirdiği için yayına katılamayan Şahan Gökbakar’da 50 bin tl bağışladı. Gökbakar “O masum çocukların hallerini görmek beni çok etkiliyor. Dünyadaki hiçbir politika için o çocukların gözyaşları kadar önemli değildir” dedi.Hüsnü Şenlendirici’de Gazze için bestelediği şarkıyı canlı yayında ilk kez çaldı. “Herkes bir şekilde orada olan olayların olmaması için bir şekilde yanında oluyor. Bende Gırnatamla yanlarında olmaya çalışıyorum” dedi.
İŞADAMLARINDAN VE TATLISES’DEN BAŞBAKANA DESTEK
İbrahim Cevahir “Bu sadece bir yardım değil ibadet de yapıyorsunuz” diyerek herkesin yardımlara destek olması gerektiğini söyledi. Çok yüklü hastane malzemesi bağışladıklarını söyleyen Cevahir, Gazze’de bu malzemeleri koyacak sağlam bina bulamadıklarını da söyleyerek “İçim kan ağlıyor” dedi ve 100 bin YTL de bağışta bulundu. Taşyapi Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ise “Orada bir insanlık dramı yaşanıyor” dedi. Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, 50 bin tl kayınbiraderi Futbol Federasyonu Eski Başkanı rağmetli Hasan Doğan adına da 50 bin tl bağışladı. Sonrasında Tayip Erdoğan’ın Davos’daki hareketine de destek olarak “Öncelikle bütün dünyanın Gazzedeki çocukların ve bütün herkes adına kendi adıma saygılarımı sunuyorum” dedi. Tatlıses de Başbakanın hareketini desteklediğini söyleyerek, tartışmayı gururla izlediğini ve gözyaşlarını tutamadığını söyledi.
Geceye telefonla bağlanan Filistin Başkonsolosu Abdulkerim El Hatip geceye yardımda bulunan ve geceye katılan herkese teşekkür ederek “Türk halkına ve burada ki konuşanlara şükranlarımı belirtmek isterim. Sizin aracılığınız ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a da teşekkür ediyorum. Kahramanca bizi destekledi. O tarihi anı hiçbir zaman unutmayacağız. Türk halkına her zaman minnettarız ve hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
BENDE SAVAŞ ÇOCUĞUYUM!
Gecede konuk olarak bulunan şarkıcı Günel kendisinin de bir savaş çocuğu olduğunu belirterek “Ben de Karabağlıyım. Bizim orası şuanda yok. Şu an oraya gidemiyoruz. Eskiden bizim orada da savaş oldu. Dedelerimin mezarını bile göremiyorum. Gazze’deki çocukları gördükçe aklıma kendim ve yaşadıklarım geliyor. Bizim de başımızın üstüne aynı şekilde bombalar atılıyordu” diyerek duygularını dile getirdi.
“İnsanlık için yola çıktık. Niye üzüntümüzü belli ediyoruz” diyerek ağır şarkılar söyleyen konuklarına da takılan Tatlıses konuklarından hareketli şarkılar söylemesini istedi. Bir anlamda programda hem duygusal hem de eğlenceli dakikalar yaşandı. Yaklaşık 7 saat boyunca yayın yapan Tatlıses bir ara ayakkabılarını çıkararak yayına ayakkabısız devam etti. Tatlıses Annesinin doğum gününü de ekrandan kutladı.
HERKESTEN YARDIM YAĞDI
-Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener federasyon adına 500 bin tl
-Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Başkanı tüm tavuk üreten firmalar adına Zuhal - Taşkan 125 bin tl bağışladı.
-Gecenin sonunda yayına bağlanan ve adını vermek istemeyen bir hayırsever bir izleyici 200 bin dolar bağışladı. Ve ilerleyen haftalarda da Tatlıses’i arayacağını belirterek yeni yardımlarda da bulunacağını söyledi.
-Erdem Holding Nezih Erdem 50 bin tl
-Taşyapi Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı 100 bin tl
-Yeşil Kundura ve Yeşil İnşaat adına arayan Engin Yeşil 200 bin tl
-Evkur’un sahibi Hasan Kan 100 bin tl
-Kiler Holding Hikmet Kiler 100 bin tl
-Ankafert İlaç Sanayi Hüseyin Cahit Fırat 500 bin tl’lik tıbbi ilaç malzemesinde bulundu -Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir 100 bin tl
-Çırak Holding Kemalettin Çırak 150 bin tl değerinde iki gezici hastane
-Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür 50 bin, kayıbiraderi eski Futbol Federasyonu ---Başkanı Hasan Doğan adına da 50 bin olmak üzere 100 bin tl
-Bursalı Sanayici Mehmet Nezir Gencer 50 bin tl
-Eski Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı 15 bin tl
-Ahmet Hamoğlu 25 bin tl
-Bursa’dan Mehmet Mecir Gencer 50 bin tl.
-Adanalı ve Selena’nın yapımcısı Ali Gündoğdu 20 bin tl
-Acar Şirketler Grubu adına İsmet Acar 150 bin tl
-Petek Dinçöz 15 bin
-Niran Ünsal eşi ve kendi adına 10 bin
-İbrahim Tatlıses’de 25 bin tl
-Şadan Kalkavan 20 bin tl
-Aziz Hortoğlu 30 bin
-Gündüz Kaptanoğlu 20 bin tl
-Günaydın Restaurant 20 bin
-Toprak Sanat Galerisi’nde düzenlenecek olan İsmail Acar Sergisi’ndeki gelirinin yüzde 25 ini bağışladı.
-Özbek Petrol ve Otelleri 20 bin tl
-Ak Parti milletvekili Saffet Kaya bir maaşını bağışladı.